Sunday, April 29, 2012

Pesona

Dia,pendiam kurang menonjol dan lebih suka memendam.mengasingkan diri itu kepakaran dia sedang dalam keriuhan pun tidak ada yang sedar akan kewujudan dia.Sepertinya wujud dalam dogeng cerita.Si gadis sangat sederhana berkulit cerah tidak terlalu tinggi tidak pula terlalu rendah sedang-sedang saja.Tulang pipinya tinggi,tiap kali dia tersenyum pasti pipinya menonjol gebu.Kulitnya licin tanpa cela tidak di cemar kimia warna dan dihiaskan pula beberapa butir tahi lalat pemanis wajah.Warna anak matanya coklat gelap tulen,bukan hazel bukan juga coklat cair.Ia unik jika di sinar cahaya matahari,kelihatan seperti jernih dan bercahaya.Dan jika di paras normalnya,kelebihan itu tidak begitu terserlah namun jelingannya cukup membunuh jiwa.

Dia pemalu amat orangnya jika belum kenal,pasti di anggap sombong karena tidak pandai bercampur gaul dengan kebanyakkan.Dan jika dengan yang di kenal,hanya segelintir saja yang benar rapat dengannya.Riak wajahnya sering di lihat dingin ada kalanya tidak beriak bagai tiada rasa.Jarang sekali terdengar suara dan lebih banyak berdiam diri dan memerhati.Jika ada yang mencuit hati,dia hanya sekadar senyum menjaga hati.tapi diam si gadis bukan sembarangan,diam dia punya misi.

Dia hanya si gadis yang biasa-biasa tapi tetap punya pesona tersendiri.Di sebalik kelembutan hati,bukan tanda kelemahannya ,sebaliknya dia menyimpan satu kekuatan yang tidak terjangka.Hatinya ikhlas selalu di salah tafsirkan sedang dia mendekat pasti ada yang terpikat.Tapi hatinya keras tidak mudah di tawan melainkan hasrat suci seiring dengan niat.Dia si gadis pujaan sering menjadi kesayangan ramai,tapi sayangnya dia sering lari kala ada yang mahu menyampaikan hasrat.aku dan si jejaka pelindung bagi gadis ini,lepasi benteng kami kalau benar kamu berani.


Pisau Belati & Jejaka


19 comments:

 1. wah wah. untongla ada org jaga. Eh, ciri2 mcm ada sama dgn aku nih. keh keh.

  ReplyDelete
 2. cuba berimajinasi tentang dia, si gadis.
  tapi tetap samar,
  yang pasti
  kerasnya dia, tetap berwatak.

  ReplyDelete
 3. saya dapat mengimaginasikan dia...si gadis...

  ReplyDelete
 4. Kalau aku seorang lelaki, aku bayangkan wanita idaman aku mirip seperti dia. Ah cantik sekali!

  ReplyDelete
 5. :) dapat bayangkan bagaimana orangnya.

  ReplyDelete
 6. cukupkah sekadar menjadi pemuja rahsia...

  ReplyDelete
 7. tengah bayangkan..macamana lah si gadis tu ye...

  ReplyDelete
 8. bagaimana ya gadis itu sebenarnya,,,
  ana jadi bingung membayangkan,,
  pastinya cantik dan anggun,,,

  ReplyDelete
 9. asal hatinya juga cantik, ya sudah cukup. tidak perlu dirisau lagi.

  ReplyDelete
 10. Memang, pesonanya amat memikat. Pastinya dia tahu apa yg dia mahu dan dia tidak akan tunduk pada yg mahukannya sebaliknya dia akan berusaha mengejar apa yg dia mahu...

  ReplyDelete
 11. seperti wanita idaman ku dia,,
  jangan2 jodohku nanti seperti itu juga,,
  hehehee

  ReplyDelete
 12. saling menerima , segalanya indah bila berdua. siapa tercipta disisi kamu itu yang terindah.

  ReplyDelete
 13. arrgghhh... bikin ku tambah lapar bila mengimaginasi.. pergi kau dari ruang legarku ini.. waktu berbuka dah laa lambat lagi...

  ReplyDelete
 14. aku suka ini... senyum aja aku baca... asyik... terbuai... seumpama penceritaan kenal diri
  .

  ps: selamat hati raya... maaf andai ada komen or apa2 yg xbgs untuk dihadam kemas...

  ReplyDelete